GREEN MATRIX Penang
10
00
10
00
CARNGO Car Rental

GREEN MATRIX Penang

Kereta sewa terbaik di Penang, Malaysia. Tiada caj tersembunyi. Pembatalan percuma.

GREEN MATRIX Penang

GREEN MATRIX kereta sewa di Penang

GREEN MATRIX di Penang
GREEN MATRIX
GREEN MATRIX
8.5
/10
Cemerlang
8.3
/10
Nilai keseluruhan untuk wang
8
/10
Kebersihan
8.6
/10
Perkhidmatan di meja kaunter sewa
8.8
/10
Proses pengambilan kereta sewa
8.6
/10
Proses penghantaran kereta sewa
Berdasarkan pada 500+ ulasan pelanggan

Petua kereta sewa Penang

Biasanya, ia sangat mudah untuk mendapatkan kereta sewa dengan mematuhi perkara berikut:

 • Tentukan apa yang anda benar-benar perlukan.

  Green-Matrix adalah syarikat kereta sewa dengan nilaian pelanggan tertinggi di Penang dengan purata skor rating adalah 8.5/10, berdasarkan pada 500+ ulasan pelanggan. Kenderaan paling murah dari Green-Matrix ialah Perodua Viva, kereta sewa kelas Mini untuk USD26.29 sehari.

  Manakala untuk kumpulan kereta sewa paling popular di Malaysia, adalah Mini, kereta paling murah dari Green-Matrix di Penang ialah Perodua Viva, diletakkan harga pada USD26.29 sehari.

  Antara Mini, model paling popular ialah Perodua Viva. Harganya bermula dari USD26.29 sehari dari Green-Matrix, dengan skor rating purata ialah 8.5/10, berdasarkan pada 500+ ulasan pelanggan.

  Kereta sewa termurah di Penang adalah Perodua Kancil dari Big-Thumb. Harganya cuma USD18.74 sehari. Big-Thumb dinilai oleh 100+ pelanggan dengan purata skor rating 6.8/10.

 • Pilih tarikh serta masa ambil dan kembali yang betul

  Jika anda mahu menjimatkan sedikit wang, pilih masa ambil dan kembali yang sama. Syarikat kereta sewa mengambil wang untuk sewaan sehari penuh, jadi jika anda mengambil kereta untuk 25 jam, anda akan membayar untuk 48 jam (2 hari penuh) sewaan, dan 74 jam akan dikenakan 96 jam (empat hari penuh) sewaan.

 • Apabila memilih kereta, anda patut menentukan berapa ramai penumpang yang akan bergerak dengan anda dan berapa banyak bagasi akan diletakkan dalam kereta. Ambil perhatian bahawa bilangan beg untuk kereta adalah tertakluk kepada syarat. Satu beg pakaian biasanya merujuk kepada beg tangan untuk bagasi tangan standard. Jika anda menyewa kereta untuk lebih daripada 5 penumpang, ia biasanya lebih murah dan lebih menyenangkan untuk menyewa dua kereta dari kelas kereta sewa standard, daripada satu kenderaan banyak tempat duduk.
 • Jika anda berjalan-jalan dengan kanak-kanak, jangan lupa menempah tempat duduk keselamatan kanak-kanak untuk anak anda. Walaupun sewaan tempat duduk kanak-kanak mungkin menelan belanja agak banyak , denda untuk tidak mempunyai satu mungkin menelan lebih belanja daripada kos sewaan tempat duduk kanak-kanak. Juga ingat yang tiket kapal terbang biasa, kebiasaannya membenarkan anda membawa tempat duduk kanak-kanak tanpa caj (hubungi syarikat penerbangan anda untuk maklumat lebih tepat). Sebagai tambahan, anda boleh membeli tempat duduk kanak-kanak anda sendiri di pasar raya berhampiran selepas ketibaan
 • Jika anda mahu menaiki feri atau merentasi sempadan negara dengan kereta sewa anda, baca Syarat-syarat Sewa beberapa vendor dengan teliti. Ia adalah tidak mustahil bahawa satu syarikat kereta sewa akan membenarkan merentas sempadan to negera yang diperlukan dan satu lagi syarikat membenarkan menaiki pengangkutan feri untuk kereta sewa anda. Sebagai tambahan, jika anda merancang untuk membeli tiket feri, beritahu syarikat kereta sewa tentangnya terlebih dahulu, kemudian mereka akan memberitahu anda nombor kereta yang akan anda sewa.
 • Sentiasa beri perhatian kepada Polisi Bahan Bakar. Tidak semestinya ambil minyak penuh dan kembalikan kosong adalah pilihan yang menguntungkan. Jangan tergesa-gesa membeli bahan api penuh tangki daripada penyedia kereta sewa di pulau kecil atau jika anda menyewa kereta untuk beberapa hari. Kemungkinan anda tidak akan menggunakan kesemua bahan api yang dibeli.
 • Pertimbangkan jenis ambilan berbeza. Jenis ambilan paling menyenangkan ialah Jumpa & Sapa. Dengan memilih kereta sewa dengan pilihan demikian, anda tidak perlu beratur atau pergi dengan beg pakaian anda ke bas ulang-alik untuk pergi ke lokasi kereta sewa anda. Malahan anda akan berjumpa berhampiran pintu keluar dari terminal anda dengan papan tanda tertulis nama anda atau nama syarikat kereta sewa dan kereta anda akan menanti di tempat letak kereta. Sebagai tambahan, kereta sewa dengan pilihan Jumpa & Sapa biasanya lebih murah daripada kereta sewa dari syarikat dengan kaunter sewaan di lapangan terbang, kerana mereka tidak memasukkan caj lapangan terbang ke dalam harga sewaan.
 • Jangan pernah abaikan caj Lebihan. Dalam kebanyakan kes, anda perlu meninggalkan deposit pada ketika sewaan (lihat Soalan lazim kami tentang Caj Lebihan dan Pengurangan Caj Lebihan), tetapi anda biasanya boleh menginsuranskan deposit ini atau membeli Pengurangan Caj Lebihan. Sentiasa ambil perhatian kepada jumlah deposit, ia adalah tidak mustahil jika harga sewaan rendah, tetapi caj Lebihan sangat tinggi ataupun sebaliknya. Anda patut selalu mempertimbangkan jumlah keseluruhan, dan tidak hanya harga kereta sewa.
 • Anda haruslah sentiasa menyatakan Negara Kediaman yang betul kerana ia memberi kesan kepada harga sewaan atau mungkin juga penolakan penyewaan kereta. Biasanya untuk pemandu dengan kewarganegaraan US, harga yang disenaraikan tidak termasuk CDW dan TP. Jika anda bukan dari USA dan membeli sewaan begitu, anda mungkin akan mengalami kejutan yang tidak menggembirakan dengan keperluan pengurus untuk membeli insurans kerana insurans kereta sewa adalah wajib.

Maklumat mengenai GREEN MATRIX di Penang

GREEN MATRIX
Maklumat & Hubung
Nama Syarikat: Green-Matrix
Alamat: Meet and Greet, Bayan Lepas International Airport, Penang, 11900
Nombor Telefon: +6016-446 3033
Lihat pada peta: Peta Google
Ciri-ciri
Jenis pengambilan: Jumpa dan sapa — Wakil daripada syarikat kereta sewa akan menemui anda di lapangan terbang dan membawa anda ke lokasi pengambilan kereta.
Nilaian: 8.5/10, yang mana Cemerlang

GREEN MATRIX harga kereta sewa di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang Terminal 2 (PEN)

Mini
Mini
Ekonomi
Ekonomi
Saiz Penuh
Saiz Penuh
Van
Van
SUV
SUV
Green-Matrix
Green-Matrix
dari USD26 dari USD29 dari USD56
Big-Thumb
Big-Thumb
dari USD20 dari USD31 dari USD72 dari USD66 dari USD72
Europcar
Europcar
dari USD27 dari USD21 dari USD51 dari USD61
Paradise Rent A Car
Paradise Rent A Car
dari USD24 dari USD24 dari USD50
Kasina Rent A Car
Kasina Rent A Car
dari USD36 dari USD64
AVIS Car Rental
AVIS Car Rental
dari USD58 dari USD53 dari USD82
HAWK Rent A Car Group
HAWK Rent A Car Group
dari USD27 dari USD24 dari USD73 dari USD80
Insas-Pacific
Insas-Pacific
dari USD42 dari USD70
Prima-Odyssey
Prima-Odyssey
dari USD30 dari USD33 dari USD90
Mayflower Car Rental
Mayflower Car Rental
dari USD88
SIXT Rent A Car
SIXT Rent A Car
dari USD36 dari USD40 dari USD67 dari USD131
Car-Rental-2-Go
Car-Rental-2-Go
dari USD31 dari USD31
Hertz Car Hire
Hertz Car Hire
dari USD51
Avis
Avis
dari USD46 dari USD43 dari USD66 dari USD110
Galaxy-Asia-Car-Rental
Galaxy-Asia-Car-Rental
dari USD31 dari USD33 dari USD65

GREEN MATRIX lokasi kereta sewa berhampiran Penang

GREEN MATRIX sewa di lapangan terbang dan sekitar

GREEN MATRIX sewa kereta di bandar berhampiran

Kereta sewa berhampiran Penang

Lokasi kereta sewa di lapangan terbang berhampiran

Lokasi kereta sewa di bandar terdekat

Mengapa sewa kereta dengan CARNGO

 • Perbandingan harga kereta sewa yang cepat dan mudah
 • Harga kereta sewa terbaik
 • Tiada caj tersembunyi dengan kad debit, kredit dan tunai
 • Pembatalan atau pindaan percuma
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7 jam
 • Insurans kereta sewa penuh yang berpatutan
 • Bantuan kerosakan
 • Tawaran kereta sewa murah berhampiran saya dalam aplikasi

Ulasan

10%
5%
15%

Jimat masa, jimat wang!

Bandingkan tawaran sewa kereta daripada semua penyedia di Penang Dapatkan harga murah untuk kereta sewa GREEN MATRIX